2024-04-27 42 浏览
以前食过池袋嘅鬼金棒,估唔到开咗嚟香港~装修极具特色,店舖内充满着日本嘅鬼面同埋鬼金棒装饰,个tone以黑色为主今次食咗特制辣麻味噌拉面+增量叉烧辣麻味噌拉面+六只煎饺煎饺作为appetiser ,沾上日本醋,唔太酸几开胃汤底极致浓郁,今次拣咗小辣,都唔算好辣,所以我下次会试中辣🤭~拉面质地好有口感,texture非一般软腍腍嘅拉面表面铺满咗大量香葱同埋芽菜,加埋好浓嘅酱汁,味道满分主角当然系增量叉烧,叉烧稔滑,但住开嘢食嘅都知道,猪肉煮耐咗好易鞋~奇怪地一啲都唔觉得鞋口,相反 叉烧嘅脂肪部份,既有油脂香味,亦保留口感虽然我减紧肥,但系对于高质嘅叉烧无法抗拒😆如果一个女仔食,建议不用增量就可以了,怕吃不完呢~味玉中间嘅流心出色,生熟程度刚好🫶🏻流心嘅颜色偏橙,同平时食开「晓」嘅鸡蛋差唔多颜色,蛋香浓郁平日晚饭时间都要排队,好彩今次拣咗下午茶时间去❤️

今次食咗特制辣麻味噌拉面+增量叉烧辣麻味噌拉面+六只煎饺

煎饺作为appetiser ,沾上日本醋,唔太酸几开胃

表面铺满咗大量香葱同埋芽菜,加埋好浓嘅酱汁,味道满分

虽然我减紧肥,但系对于高质嘅叉烧无法抗拒😆

如果一个女仔食,建议不用增量就可以了,怕吃不完呢~

平日晚饭时间都要排队,好彩今次拣咗下午茶时间去❤️
  • 增量叉烧辣麻味噌拉面