2016-07-21 1928 浏览
圣记高B班同学会,好耐冇开饭吹水,楝个好日到 ”金记”晚饭。点解拣呢度?贪佢就脚,MTR出行1分钟就有冷气叹! 系大热天时,呢个location 掂!8人饭局 & Birthday celebration, order 以下:小食拼盆:D墨鱼丸弹牙到可以打乒乓波。春卷包住新藓香叶,好食到冇朋友 !!蟹肉沙律:靓人keep fit 首选烧鸡:水准依然高! 香脆肉嫩。跟食神金句“鸡有鸡味”红酒烩牛尾:牛尾炆得”林”、配埋多种蔬菜(入味。但唔系溶哂的蕃茄。菇,洋葱) & 点埋D汁,我ko咗2块 法包。上汤菜:好似话系唐生个蕊,估佢唔到咁嫩,咁清甜。蟹肉炒粉丝:果然系招牌菜,清爽不油。2秒食晒!我哋礳烂席,倾到1045pm才走,店员不但没有black face,更动加茶加水,... 我 学刘华咁 "比10个likes"”金记”& “圣记” 30年味道不变,人情味更浓我们已约定 ”圣记高B班同学学“ 下次来食大头蛤虾 !

蟹肉沙律:靓人keep fit 首选

烧鸡:水准依然高! 香脆肉嫩。跟食神金句“鸡有鸡味”

我ko咗2块 法包。

上汤菜:好似话系唐生个蕊,估佢唔到咁嫩,咁清甜。
蟹肉炒粉丝:果然系招牌菜,清爽不油。2秒食晒!

... 我 学刘华咁 "比10个likes"

”金记”& “圣记” 30年味道不变,人情味更浓
我们已约定 ”圣记高B班同学学“ 下次来食大头蛤虾 !

题外话/补充资料: 酒水:自带酒首2支免 corkage. 真的明白酒友心事! 赞! 是晚 birthday dinner, 自备cake, 不收切cake 费,店员更体贴地清埋枱面,换上小碟,小义,点好candle,把蛋糕送到birthday man 前。服务一流
2016-07-20
庆祝纪念