2024-08-19
今次朋友带咗我去一间气氛好好再加上好多嘢食嘅日本厨师发办餐厅!据讲度有出面食唔到嘅刺身同寿司!有啲仲要系早啲预订座位先会有! 我朋友都好叻佢半个月前预订所以有好多海鲜都可以食到!同埋呢间都真系几多人帮衬要早少少预约!同埋呢间嘅环境好舒服坐落去好有放松嘅感觉!厨师会喺你面前做一啲艺术品嘅表演!例如切鱼生、同炭烧火烧一啲食物、令你嘅感觉好似真系睇紧表演咁好正!今次朋友帮我预备咗14度菜嘅寿司厨师发办:开头首先有:特制牛蒡、腌制蒜头、同呢度先有嘅千半渍萝卜、呢一个萝卜系需要用时间炮制!做开胃头菜一流!之后仲有日本枝豆栗米溶木鱼花啫哩松叶蟹肉!我同朋友都觉得味道非常有层次感仲有前菜:青瓜渍、冷盘小食、呢个真系夏天必叫嘅小食除咗好香之外仲好开胃!而厨师发办寿司有蜜金鲷寿司、车海老(柚子皮)寿司、帆立贝寿司、伊左目寿司、墨鱼寿司、深海池鱼寿司、金目鲷寿司、章红鱼寿司、石活贝刺身、中拖罗寿司、大拖罗寿司、黑木鱼寿司、全部都系用一个字形容非常之鲜嫩!再加上所有嘅味道都系好独一无二!连呢度嘅甜品都令我另眼相看!呢个绿茶奶冻系你用咗日本特制嘅绿茶粉再配合长时间制作嘅绿茶奶冻食落去好有奶香!系一种高级嘅甜品
今次朋友帮我预备咗14度菜嘅寿司厨师发办:
而厨师发办寿司有蜜金鲷寿司、
车海老(柚子皮)寿司、帆立贝寿司、
伊左目寿司、墨鱼寿司、深海池鱼寿司、
金目鲷寿司、章红鱼寿司、石活贝刺身、
连呢度嘅甜品都令我另眼相看!呢个绿茶奶冻系你用咗日本特制嘅绿茶粉再配合长时间制作嘅绿茶奶冻食落去好有奶香!系一种高级嘅甜品!呢间餐厅位置喺尖沙咀中间道15号叫鮨鳞