2024-12-07 0 浏览
📍 令和锅物酒场(尖沙咀)@reiwatst估唔到尖沙咀呢一间居酒屋每一日都开到凌晨2:00🫕打工仔嘅,我哋可以多一个地方选择消遣同时亦都可以选择放松一下🩷呢度嘅装修好有日本气息而且全层都系,令到环境好阔落有一格格嘅包厢,亦都有一间房有私人空间空间感好足够⛩️✨ 堂煮寿喜烧(先煎后汤)本店以锅物、寿喜烧为本质,融合日本料理元素,运用季节食材设计!以最新鲜嘅食材呈现系大家面前!菜类都系当季新鲜,日本直送豆腐!寿喜烧先用牛油烧溶黄糖,再加入寿喜烧汁烧肉,令肉类充满焦糖香!之后再打边炉🍲🐮和牛先系重点,肉味较重,脂香衬托。入口即融,牛脂香浓,切得够厚身,食落好有满足感。必须加生蛋,可以中和牛脂油腻感,又可以突显牛肉香,牛脂爆炸😍✨ 蒲烧鳗鱼炒饭烧鳗鱼烧到好香,每啖都食到好嫩滑,炒饭炒到粒粒分明,配料有姜花,紫菜丝,木鱼丝,鳗鱼粒,每啖都食到鳗鱼,份量啱啱好,几有镬气😚✨ 牛油烧甜薯香脆番薯条跟牛油蜜糖好夹🥔✨ 明太子鸡棒鸡肉的焦香鸡油味,再加上满满的明太子,带来一口咸香浓郁的奢华享受😋✨ 盐烧鸡皮必食烧鸡皮!大大块,焦香脆口🐔✨ 烧和牛他他其和牛表面轻轻炙烧烤过,所以边边位置焦脆,肉质肥美纹理

📍 令和锅物酒场(尖沙咀)
@reiwatst
估唔到尖沙咀呢一间居酒屋每一日都开到凌晨2:00🫕
打工仔嘅,我哋可以多一个地方选择消遣
同时亦都可以选择放松一下🩷
呢度嘅装修好有日本气息
而且全层都系,令到环境好阔落
有一格格嘅包厢,亦都有一间房有私人空间
空间感好足够⛩️

✨ 堂煮寿喜烧(先煎后汤)
本店以锅物、寿喜烧为本质,
融合日本料理元素,运用季节食材设计!
以最新鲜嘅食材呈现系大家面前!
菜类都系当季新鲜,日本直送豆腐!

✨ 蒲烧鳗鱼炒饭

✨ 牛油烧甜薯
香脆番薯条跟牛油蜜糖好夹🥔

✨ 明太子鸡棒

✨ 盐烧鸡皮
必食烧鸡皮!大大块,焦香脆口🐔

✨ 烧和牛他他其
和牛表面轻轻炙烧烤过,所以边边位置焦脆,肉质肥美纹理靓内部,仍然保持半生状态粉红色好靓,表面仲有日本大葱🥬

✨ 网烧鱼干
暖暖的鱼干略带甜味、有咬口,沾少少沙律酱😚超好食😋

✨ 令和玉子烧
蓬松柔软的玉子烧,散发著浓郁的高汤香气,食落仲系暖暖地,好窝心感觉🩷

依一排餐厅仲做紧折扣优惠~
🍺全日支装清酒半价!!
7:00PM前埋单离座/10:00PM后入座
正价食品8折/生啤买一送一/每日三款指定火锅半价🥢深夜食堂,就在居酒屋🍻