2023-02-23
香港越黎越多烧烤店,无乜舖头做到备长炭烧制🪵 成本高又考功夫,但系黎呢间铜锣湾烧鸟店就可以食到!除左可以令食材吸取炭香味之外,更容易锁住肉汁,保证鸡肉够嫩滑。咁有诚意既小店,价钱又亲民,十分推荐比大家🌟餐厅装修行工业风,以水泥墙身为主,墙上挂有霓虹灯,加左节奏轻快既音乐,比人一种型格causal既感觉~ 虽然系烧鸟专门店,不过呢度既串烧款式有好多选择,仲可以拣牛肉﹑豚肉﹑海鲜﹑野菜等待,仲有多款无酒精/酒精饮品,适合同朋友黎食下串烧﹑饮返杯🍻 Sapporo生啤仲有买一送一添,好抵饮!前菜♢ 🔥烟熏鸡火腿他他 $88/份呢道菜其实系生鸡肉黎😂 唔系度度都食到架,必试!听到可能会觉得抗拒,但系味道有惊喜呙😳 餐厅将日本鸡胸肉压成饼状,做左杀菌处理,令人食得放心。鸡肉烟熏过后几香口~ 用紫菜包住鸡肉他他﹑京葱同香葱,口感更加丰富。♢ 🍞鸡肝酱多士(2人份) $48/份店内自家制既鸡肝酱,鸡味浓郁,质地幼滑,配埋烘过既多士同花生碎,香口惹味!♢ 🥔薯仔沙律 $68薯仔蓉口感软绵绵,加左少量蟹籽增添口感。沙律上有粒溏心蛋,蛋香十足,非常滑溜。烧肉 (⭐️必试)♢ ⭐️熟成鸡腿肉 $42/串肉质肥美
前菜
♢ 🔥烟熏鸡火腿他他 $88/份
♢ 🍞鸡肝酱多士(2人份) $48/份
♢ 🥔薯仔沙律 $68
烧肉 (⭐️必试)
♢ ⭐️熟成鸡腿肉 $42/串
肉质肥美,鸡皮香脆,肉汁满满,超满足!
♢ ⭐️免治鸡肉棒 $38/串
口感软绵绵,加左鸡软骨更有咀嚼感,烧汁好香口,配上日本生鸡蛋更滑溜!
♢ 鸡皮 $58/2串
味道咸香,炸得好脆口!
♢ 鸡肾 $36/串
份量有6粒咁多,烟韧有嚼劲。
♢ 鸡软骨 $58/2串
烧到脆卜卜,用黑椒同盐黎调味已经好够香。
♢ ⭐️提灯 $42/串
初次挑战提灯(母鸡卵巢&输卵管),口感似黏口既半熟蛋黄咁,而输卵管部分几有咬口。
♢ 盐烧A4和牛三角腩 $68/串
和牛肉质嫩滑,炭烧后充满油脂香气。
♢ 味噌松板猪 $34/串
肉质肥美,点少少沙律酱更加正。
♢ ⭐️豚肉紫苏卷 $34/串
用薄切豚肉包住紫苏叶好有心思,几钟意紫苏既香气,必试!
♢ ⭐️豚肉鹌鹑蛋卷 $38/串
豚肉同鹌鹑蛋又几夹,加埋沙律酱同柴鱼片,味道似章鱼烧。
♢ 豚肉牛油果卷 $38/串
牛油果沾上豚肉油脂几特别,加左紫菜丝点缀。
海鲜
♢ 🦐海老卷 $48/串
用薄切豚肉包住新鲜虾肉,超有心思,有惊喜!
扬物
♢ 🍗甘口嘉美鸡全翼 $48/只
巨型鸡全翼,抵食之选!嘉美鸡肉质嫩滑,炸得干身,无咩油份。
甜品
♢ 🍨最中饼 $38/份
甜品卖相100分💯 最中饼好似威化饼咁脆口,加埋红豆同绿茶雪糕,简直系绝配!
♢ 饮品🍻
Highball $48 ‧ Whisky味浓郁,咁大杯好抵饮!
日本柚子乌龙茶 $42 ‧ 乌龙茶香中带有柚子味,口感清新。