餐厅: Peek-A-Poke (希雲街)
资讯:

📍Peek-A-Poke位于铜锣湾嘅一间夏威夷菜~💛呢间嘢一开始我都系误打误撞入去食,一食就上瘾🤣 啲菜式好清新开胃!系香港好难食到夏威夷菜🦖但美食之都无奇不有👍🏻又比我遇到一间好食又黄嘅夏威夷菜㖞🥳🥳————————————————————-🥗 轻营之选 Go Green 迷你size $58个底首先拣左沙律菜配珍珠米!系咪好特别呢一半饭一半菜🤣其实我觉得咁几好,因为佢仲有全沙律菜底/珍珠米/糙米底拣,每样一半就食得清爽啲仲可以乜都试下😚虽然我系嗌迷你咋,但其实都够一个正常人食到饱一饱架!所以饭一半真系好够😂👍🏻我第一次去食嘅时候叫左正常,食唔哂做左大嘥鬼〰️真系多到觉得正常人系大胃王咁款,个啲食哂成大兜唔洗比钱个啲呢🤣🤣轻营口味入面有刺身三文鱼,蕃茄,青瓜捞蜜糖香醋汁〰️味道偏酸,酸到有点醒神,料十分多,足够每啖都有满满的𩠌~其实本身想推介佢食加洲口味(因为食过巧食)叫错左轻营🥶麻麻地😢😢🥗夏威夷风味 Poh-Keh 迷你size $58呢个系我每次黎都食嘅口味!!材料有刺身呑拿鱼,新鲜海带芽,紫洋葱,蟹籽,加左$10鲜蟹肉拌鲣鱼酱油〰️系超级夹架食落🤣🤣由其是啲海带芽!!入味到!!!加
📍Peek-A-Poke
————————————————————-
🥗 轻营之选 Go Green 迷你size $58

🥗夏威夷风味 Poh-Keh 迷你size $58
呢个系我每次黎都食嘅口味!!材料有刺身呑拿鱼,新鲜海带芽,紫洋葱,蟹籽,加左$10鲜蟹肉拌鲣鱼酱油〰️系超级夹架食落🤣🤣由其是啲海带芽!!入味到!!!加埋新鲜的紫洋葱omg个种洋葱甜味同海带芽捞埋啲呑拿鱼简直系天作之合呀 绝对冇左呑拿鱼个腥味仲几有咬口添〰️利申平时唔食呑拿鱼!😭食个阵直情嘢都唔讲狂爬 劲能好食咩事 每次去食都唔识厌😭$10有一大堆鲜蟹肉又是极抵,我本身就系蟹膏蟹肉忠粉,市价瞭如指掌!海水鲜蟹味捞个鲣鱼汁饭完全不违和只会是舌尖上的海洋🙏🏻同我嗌爆佢加爆佢黎食ok???

Any肥,禾同奶地讲呢间嘢就是巧次,食到你地去左天堂个海洋又饱一饱贡啦下,记得去食,同埋嗌迷你就够🙏🏻食完仲可以过隔离排氷屋添一石二鸟啊呵呵呵〰️🦖🦖🦖

————————————————————-
📍地址:

Peek-A-Poke (铜锣湾)
铜锣湾希云街16号地舖