2019-08-13
今日放工和同事一齐去食越南餐,咁啱就行开黄埔呢一头,朋友建议试〈早安越南〉。我叫咗个火车头🚂汤河金边粉加一杯冻咖啡。 朋友则order 了蕃茄海鲜黑粉丝。我𠮶碗火车头金边粉非常足料有牛肉牛丸牛筋牛柏叶🐮。 首先我哋要介绍呢度啲牛筋真系非常之大粒, 佢炆得非常之松软, 食到啲骨胶原味, 牛柏叶亦非常之爽口,切片嘅牛肉亦都非常入味。 加埋个汤底真系一流!至于我朋友𠮶碗蕃茄🍅海鲜黑粉丝, 佢𠮶碗真系非常之特别,啲黑粉丝有咬口同几爽口, 海鲜足料.蕃茄汤亦都非常好饮同饮到新鲜蕃茄制的味道。甜品我哋叫咗个菠萝雪芭🍍, 个雪芭喺夏天嚟食真系非常之爽又有菠萝味🍍而且好似食紧刨冰咁样, 其实佢啲雪真系粉粉地,入到口里都系真系冰哂! 所以有兴趣嘅朋友一定要叫呢个甜品食。Overall这间越南餐店值得一试!😁
Overall这间越南餐店值得一试!😁