2020-05-06
Weekday Chill - 夏日 Ma Matcha又到放大假时间,但无得去旅行😭所以带我啲狗狗出去迎接夏日啦🌞西九文化园区真系一个放狗好地方,环境又舒服又有靓境行行下见到有间cafe叫唞唞,于是就停落嚟rest下啦~装修都几modern行工业风,舖出面仲有几张台,放狗嘅朋友就可以坐出面🐶呢间cafe无一本特定menu俾你睇,所有款式嘅咖啡豆、抹茶同茶都放晒sample系cashier俾你拣。由于真系花多眼乱,又唔系好识,店员都好耐心介绍,仲推荐帮我拣埋🤣Matcha Latte 美好园森之白 $54店员冲好会系你面前倒落杯,仲会讲解埋饮法同茶味。如果系堂食,啲杯仲好靓添🥰讲番杯抹茶先,茶味好香浓,唔会好苦又唔会好甜,加埋鲜奶好好饮👍🏻Matchagato 伊藤久由卫门小绿 $82伊藤久由卫门嘅抹茶平时都有饮开,非常甘香,再配埋云呢拿雪糕,简直系夏日必选🤤p.s. 由点餐到取餐差唔多等左20分钟,但当时其实唔系好多order,如果快啲就好了,我同狗狗都热到变热狗🥵同埋饮品份量唔系好多,价钱定价都偏高少少,可能系地点舖租问题呱🤨
又到放大假时间,但无得去旅行😭
所以带我啲狗狗出去迎接夏日啦🌞
西九文化园区真系一个放狗好地方,环境又舒服又有靓境
行行下见到有间cafe叫唞唞,于是就停落嚟rest下啦~
Matcha Latte 美好园森之白 $54
Matchagato 伊藤久由卫门小绿 $82