2022-07-24 401 浏览
琴日同两个朋友去咗Peter 1929食下午茶,我哋拣嘅唔系任食,而系叫咗个T set。因为我哋有三个人所以要额外再加多$299。饮品纸包一杯,如果想任饮嘅话就要+130几蚊,我唔知道佢可唔可以系单单一个人加,定系一定要成枱人一齐加@@其实我去之前都有啲担心,毕竟我以前睇过佢嘅风评麻麻哋。场内嘅枱凳唔算多但系的确系好宽落,而且个落地玻璃都几大,望出去系个海景。加上琴日个天气几唔错,景色优美,坐得好舒服。然后我哋去到嘅时候冇得坐梳化位,有少少美中不足,职员话已经俾人book晒餐厅环境内嘅冷气其实系足够嘅,但系佢出边𠮶个花走廊嘅影相位就的确系冇咩冷气又冇咩风扇。想打卡嘅人可能会辛苦少少。而家开咗会展站其实行过嚟真系5分钟左右嘅事。所以都方便咗好多。我觉得整体食物质素真系比想像中OK。其实我之前喺君悦酒店食过佢哋茶园嘅外卖下午茶,我觉得e 个好食d 🤣仲要喺君悦酒店我系拎上酒店房就开餐 ,系依间佢嘅食物上咗枱之后个朋友影相影咗一粒钟我哋之后先食,隔左咁耐我都觉得呢一间嘅食物好食啲😂😂😂😂第一旧时嘅就系比较贵价嘅嘢。餐牌上嘅某一啲餐点系可以refill嘅,我比较细食所以我根本连本身𠮶份我都食唔

第一旧时嘅就系比较贵价嘅嘢。餐牌上嘅某一啲餐点系可以refill嘅,我比较细食所以我根本连本身𠮶份我都食唔晒就冇refill到~~呢个肉嘅份量好粥,咬落去嘅时候一丝丝嘅肉塞满个口,劲正

呢个系蟹肉嘅三文治,我觉得佢里面嘅酱系有少少甜,食落唔系最好食嘅。
隔离个烟三文鱼挞都唔错
scone 你我冇胃再食嘅食物,有d 可惜。佢其实有配果酱同埋忌廉~
芒果好甜布甸食落都唔腻~
柠檬挞酸甜酸甜,好开胃!隔篱个抹茶挞都比想像中好食,即使我本身个人系对抹茶唔系特别有好感

紫薯挞得好味,佢几款他都做得好唔错比较酥脆,入口就化
隔离仲有个肠仔酥㗎都同样地几好食,如果佢肠仔再大少少嘅话我就更加好🤣🤣🤣

嘢饮方便我两个朋友叫咗咖啡,我就叫咗壶茶。三个人里面有一个人叫茶系几唔错🙈🙈因为茶饮完加热水就可以不断有茶饮,但佢哋个杯咖啡饮完就冇㗎啦。🙈🙈仲要我壶茶都系几好味。本身茶只系跟咗一set茶杯,但系之后朋友佢哋饮晒咖啡之后都问侍应攞多咗两set。但系我哋一坐低嘅时候其实餐厅都一人俾咗一杯应该系鸡尾酒。都易入口,酒精浓度低~基本上侍应嘅服务态度我觉得都唔错,整体食用观感几好,我会再帮衬