2020-06-02
见呢间开左一段时间,依家晚市外卖自取仲有77折今晚就试吓佢啦。先嚟一个前菜冷盘先鸡丝粉皮,粉皮够爽口,鸡丝有咬口,再配埋青瓜丝捞麻酱真系不得了。最出名嘅招牌菜片皮鸭一定要试吓啦。包鸭个皮系好薄好薄,个油香味好重但一啲油腻嘅感觉都无,再加清新爽口嘅青瓜同大葱包住一齐食,食多几件都唔怕。椒盐鲜鱿炸得好松脆,鱿鱼新鲜爽口弹牙,粉浆唔厚身,洒埋啲椒盐系面非常野味,送啤酒一流。一见到个凤梨咕噜肉个样已经好吸引,色彩缤纷,咕噜肉炸得好脆身但唔干身,粒凤梨好甜好开胃,个汁挂得啱啱好,甜甜酸酸好开胃好好味。椒盐炸豆腐细细粒容易入口,外皮香脆里面够滑食到唔停得口。绍菜肉丝炒年糕,湿湿地又有绍菜嘅清甜,年糕够烟韧好味。仲有蒜片牛仔粒,好够镬气,牛仔粒细细粒一口一粒方便食又唔韧加埋爆得就脆嘅蒜片一齐食正到飞起。食完主菜当然要食埋甜品啦,炸金银馒头,馒头外脆内软,最紧要加埋甜蜜蜜嘅炼奶系一个绝配。仲有仲有擂沙汤丸呀,烟韧软熟嘅外层包住好香甜嘅芝麻馅,呢一餐可以划上完美嘅句号啦。
椒盐炸豆腐细细粒容易入口,外皮香脆里面够滑食到唔停得口。
绍菜肉丝炒年糕,湿湿地又有绍菜嘅清甜,年糕够烟韧好味。