2015-06-29
安定呢间芝味鸟应该十年都有,野食真系好吃过M记,不过两睇,因为佢呢间无薯条,反而有每次都炸到好香既炸鸡。今次叫左个皇牌套餐,其实佢既分类只系份量既分别,分别都不太大。不过我奉劝男人就叫皇牌,否则就会唔够食。佢每日的粉面套餐都是有分别的,今次都叫左个海鲜焗饭,因为由小到大食左咁多年既经验,除在焗饭,其他外卖都不太好吃。海鲜焗饭的料次次都好足,加上佢焗到D白汁有少少㶶㶶地,味道一般,但我就食哂。另外叫左个十年都一样既忌廉磨菇粟米汤,味道似金宝汤,料足,粟米入面最有营养个粒芯都起到,不过去到最底永远都有D粉状既感觉,睇黎佢地落生粉落得太多。炸鸡睇黎系呢间店既招牌菜,永远隔15分钟,拎番屋企都会仲香、仲热、仲脆。不过缺点就系你会见到炸鸡先生滴油,不过几岩我口味,因为佢虽然油,但系好干身,好脆好热。不过外卖次次都要等4-5个字,好慢,因为佢楼面得1个人,入面个厨房就得3个人,我都惯了,玩玩下手机都过左。
反而有每次都炸到好香既炸鸡。
不过我奉劝男人就叫皇牌,否则就会唔够食。
佢每日的粉面套餐都是有分别的,今次都叫左个海鲜焗饭,
不过去到最底永远都有D粉状既感觉,睇黎佢地落生粉落得太多。