2021-01-17
呜啊好耐无食靓寿司,今日特登出尖沙咀立鮨叫返够本,而家外卖自取8折真心抵食😋 (以下价钱未折)去到嘅时候一定要睇本月精选嘅牌,会有好多正嘢✨ 今次喺个牌到就拣咗几款。大吞拿鱼鲛寿司 $68 大吞拿鱼鲛即系鱼嘅下巴位置,仲肥美过大拖罗🤤,油香好劲。吞拿鱼脑天寿司 $48 脑天就系鱼嘅头顶位置,每条鱼得两块㗎咋,又系肥美type,但又保持鱼味,入口好滑溜,比起大拖罗,我觉得呢个更加好食😳 赤鯥 $58 之前食赤鯥都系omakase到食,我自己都几钟意佢鱼肉带鲜甜,同时炙烧过又逼到油香出嚟❣️ 牡丹虾配烧虾膏寿司 $53个配搭好鲜味,原本就咁食牡丹虾都比较淡味,但个烧虾膏真心mind blowing🤯 食落感觉系非常浓郁嘅精华,成件事升华哂,抵食👏🏻其余regular menu推介嘅有:火炙大吞拿鱼腩寿司 $48 无火炙嘅版本略嫌太淡味,油香又唔够 (可能因为脑天同大吞拿鱼鲛太出色🤣),火炙完就更能逼出油香~火炙左口鱼边寿司 $20 又平又好食之选,烧得啱啱好,即使外卖都阻挡唔到佢入口即溶嘅口感🤤嘛嘛哋:𩽾𩾌鱼肝寿司 $38 质地唔够creamy,面头嘅渍物略嫌盖过鱼肝嘅味道🙁同埋比较多寿司都
其余regular menu推介嘅有:
嘛嘛哋:
同埋比较多寿司都用上柚子嚟调味,感觉有少少over,如果可以食到多啲鱼本身嘅鲜味就好了~
不过总括嚟讲都系好满足嘅一餐,特别系外卖8折真系无嘢好挑剔🤣🤣
如果你钟意睇我嘅食评,不妨关注我,支持吓我,谢谢你☺️💕