2024-05-21
已经好耐无黎过深水埗 对上一次黎同今次黎都系甘岩做野经过😆 呢个地方一直俾我既感觉都系一个可以品尝面食 小食等等经济便捷 但又简单滋味既地方😙呢间「聚来车仔面」眼见系由屋企一家人经营 主打一个家的味道🥰 虽然门面叫车仔面 但其实佢一间多元化既餐厅 👍🏻自选车仔面 $45因为自选既𩠌都吾同 所以每碗价格都会吾同😆 我地嗌左 香辣鱿鱼 鸡翼尖 同 咖喱鱼蛋 配油面🍜 鱿鱼爽口弹牙 ; 鸡翼尖够入味 ; 咖喱鱼蛋大大粒😙 中意加埋佢个秘制辣酱🌶️招牌鲜煎饺子 (8只) $45入门既时候已经见到佢地系度亲身包紧😍 我地嗌左八只都系韭菜饺🥟 饺子既肉馅量非常多 一口咬落去仲会爆汁添🤤煎酿三宝 $27当日既三宝有青椒 茄子 豆腐😙 每一款都酿满鱼肉 经过香煎后 非常香口惹味😉爆浆阿华田西多士 $40呢个系我超级期待既🤩 我地仲加左$2 配朱古力榛子酱系入面做夹心🍫 西多士上洒满左超多阿华田粉 然后切开就系澎湃既流心阿华田浆 再加埋朱古力榛子酱 每一啖食落口都系超级浓郁既朱古力味 超邪恶啊😈
自选车仔面 $45
招牌鲜煎饺子 (8只) $45