2022-04-13 197 浏览
疫情下食放题嘅次数少咗好多,今日咁啱下昼经过观塘即刻把握机会食返餐好嘅🤤假日黎食都唔系贵好多,二百几蚊有咁多嘢食真系好抵🤤见到佢两点后仲有个优惠,下次可以黎食下午茶当埋晚餐🤣呢间放题特别在于佢除咗点野食之外仲可以自己出去外面攞嘢食,系等野食既期间我哋当然就出左去觅食🤤佢出面自己攞嘅野食款式都好多,有海鲜甜品水果炸物热食仲有汤🤩我哋攞咗啲虾同埋泰式凤爪做开头菜。超级推荐佢嘅泰式凤爪,凤爪整得好入味同埋好脆好爽口,酸酸甜甜一只接一只encore左劲多次😂应该无人好似我咁放题食咁多凤爪,不过真心推荐大家试下🤣之后当然到放题重点刺身🤩基本嘅刺身款式佢都有,必点嘅三文鱼同海虾仲有希灵鱼🤤特别系香港人最爱嘅三文鱼,每一件都劲厚身,一啖摆落口劲满足,刺身新鲜无咩雪味🙆‍♀️之后到寿司,寿司鱼饭比例唔错唔会话好大旧饭食完都饱晒。推介软壳蟹卷黑松露系列同埋蟹棒。另外仲有个蟹籽多士都几特别,不过个面包就硬硬地😂其他熟食款式都唔少。惊喜既有麻辣小龙虾又系encore左劲多次🤣细细只一只好入味同滑身,而且都几易脱壳几易食,比酸菜鱼好。芝麻鸡翼比串烧鸡翼好食。仲有个烤虾上面加左青红椒同芝士几特别,有少少似食紧pi

之后到寿司寿司鱼饭比例唔错唔会话好大旧饭食完都饱晒。推介软壳蟹卷黑松露系列同埋蟹棒。另外仲有个蟹籽多士都几特别,不过个面包就硬硬地😂

其他熟食款式都唔少。惊喜既有麻辣小龙虾又系encore左劲多次🤣细细只一只好入味同滑身,而且都几易脱壳几易食,比酸菜鱼好。芝麻鸡翼比串烧鸡翼好食。仲有个烤虾上面加左青红椒同芝士几特别,有少少似食紧pizza包个种感觉🤣

最后当然要用甜品收尾🤩榴莲狂迷如我既必点炸榴莲💯💯应该食左7粒都有😂😂😂真系超爆最推呢个,外面够脆身,入面榴莲多到漏出黎🤤虽然好甜好罪恶但真系一定要叫🤤雪糕有得自整又有得拿,水果竟然有龙眼🥳

野饮仲有冷暖或者自己冲,应有尽有😆
  • 刺身
  • 甜品