2024-09-01 6140 浏览
今次带大家去观塘APM食山见台式火锅,今次我哋叫咗两个汤,美人锅同埋椰子鸡。首先讲𠮶个汤底,美人锅比较浓味偏咸,比较适合配合肉类一齐食。椰子鸡偏甜,盖过咗椰子味同冇乜鸡味,胜在食物煮完之后会有汤嘅甜味,食落唔会腻。去小食有好多款有梅子鸡有卤肉饭有炸嘢,款式繁多可以慢慢拣,最啱钟意乜都试啲嘅人嚟食!最特别嘅系佢有台湾特色嘅小食,好似葱油饼蚵仔煎咁,好似真系去咗台湾旅行咁肉类方面要睇你拣咩价钱嘅餐,本人对于任食火锅嘅牛肉要求唔太高,所以拣咗一个偏中间价钱嘅餐,牛肉选择唔多,有两三款,但系食落都OK有牛味最后甜品有雪糕有cheese cake但选择未叫好多,但系都叫好食嘅,所以overall呢间任食火锅价钱嚟讲系值得食,性价比都几高!

椰子鸡