又帮公司完成咗个大project,所以老细请咗我哋食晏,拣咗依间日本料理店食午餐,睇个样好似好掂,超级期待‼️咁多个套餐都好吸引,左拣右拣之后,最后拣咗个♨️ 特选A5和牛烧肉配涮涮锅 ♨️依个餐最犀利嘅地方系可以同时烧肉同涮涮锅,唔洗2选1😽套餐配咗4款肉,✅臂腰肉盖&肉眼&前上腿腱&腹胁肉,用嚟烧嘅和牛油花丰富,切得较厚身,肉味更浓郁😻和牛臂腰肉盖🥩经常用于烧肉,佢嘅肉质软嫩,入口即化,而且肉味浓郁,简直系人间美味。而和牛肉眼👁️更加系高级食材之一,带有脂肪嘅肉眼,煮到刚好嘅熟度,肉香四溢,系一种超凡脱俗嘅享受。至于和牛前上腿腱,佢均匀嘅肉质同油花🌸,烧后既有嚼劲又���会太淋,份外惹味。最后,和牛腹胁肉🥓佢肥瘦相间嘅肉质,经过烧肉一煮,肉汁四溢,油脂化开,令人回味无穷。喺寒冷嘅冬日,同亲朋好友一齐食火锅,叹返个过瘾嘅和牛火锅,绝对系一种幸福嘅感觉❤️。要记得啦,食火锅嘅时候记得慢慢叹,咁先可以真正品尝到和牛嘅鲜味同美妙滋味👍。用嚟涮涮锅嘅和牛则较结实,轻轻烚10几秒就可以食,口感上无烧和牛咁柔软,比较有嚼头😺一个套餐体验到两种牛嘅特点,性价比高❗️❗️