2024-02-21
今日同朋友嚟咗尖沙咀呢间装修好和风嘅餐厅食。Menu好多选择,啱晒唔同人嘅口味。黑门角切海鲜沙律 ($98)呢个角切沙律材料好丰富,鱼嘅话有三文鱼、吞拿鱼等,又有车厘茄、沙律菜、莲藕等食材。个沙律醋酸酸地,成个沙律唔会干,都算系几重口味嘅沙律。黑门帆立贝伴鱼子酱 ($98)紫菜包住帆立贝、紫苏叶、三文鱼籽、海胆同鱼子酱,一啖食晒多重滋味。海胆蟹味噌甲罗烧 ($88)甲罗烧应该算系店舖嘅主打,有好多唔同口味。由店员亲自帮我地烧。蟹膏酱捞咗其他材料,好似系葱花、蟹肉、飞鱼子等,加上鹌鹑蛋黄,份外香滑有口感,点梳打饼食一流!胡椒猪骨豚肉锅 ($178)蔬菜食材丰富,有大葱、菇菌类、豆腐、芋丝、娃娃菜、红萝卜等。猪骨汤香浓,令食材都好入味。铁板烧海鲜杂菌 ($188)炒得超入味,好香黑椒味!有鲍鱼、虾、鱿鱼,其中要数鲍鱼入口最软滑。鸡髀肉大葱卷 ($58)大葱鲜嫩唔老,同鸡髀肉一齐烤到微㶶。都算系几圆满嘅一餐!
Menu好多选择,啱晒唔同人嘅口味。
黑门角切海鲜沙律 ($98)
黑门帆立贝伴鱼子酱 ($98)
海胆蟹味噌甲罗烧 ($88)
胡椒猪骨豚肉锅 ($178)
铁板烧海鲜杂菌 ($188)
鸡髀肉大葱卷 ($58)
大葱鲜嫩唔老,同鸡髀肉一齐烤到微㶶。
都算系几圆满嘅一餐!