2023-11-04 1181 浏览
Happy Friday想揾一间个vibe够chill 而cocktail又好饮嘅bar坐下🍸中环苏豪区一带嘅酒吧真系唔会令你失望😚Quinary系我bookmark咗好耐想去嘅酒吧 入围Asia's 50 Best Bar⭐️酒吧呈古典工业风格 环境幽暗 几有格调🕯而餐牌有各款酒吧独有嘅特色Cocktail 款款都好创新而打卡able🍹✨️Lavender Meringue Pie $150系今次几款酒当中我最喜欢的调酒💓上层系类似烤蛋白棉花糖嘅质感☁️好厚身嘅棉花糖奶盖 带些许柠檬嘅味道🍋而底层嘅Tanqueray Gin味道相对浓烈少少🥂而带淡淡薰衣草香🌿中和上层嘅蛋奶香 整体组合十分夹搭 层次丰富👍✨️Earl Grey Caviar Martini $150呢款cocktail系酒吧最畅销嘅调酒💫精致可爱嘅造型吸引到唔少客人点呢杯饮品💞最上层系堆砌似雪糕造型嘅伯爵茶味泡泡🫧下层配接骨木花香嘅vodka🪵而最特别系加入了爆爆珠 'caviar'💥口感十分有趣🤪整体几清新同易入口🍀✨️Peach Blush $150想要比较fruity啲嘅口味 呢杯调酒就啱晒了🍹以Rum作基底 加上桃蜜,

✨️Lavender Meringue Pie $150
Lavender Meringue Pie

Earl Grey Caviar Martini

✨️Peach Blush $150
想要比较fruity啲嘅口味 呢杯调酒就啱晒了🍹以Rum作基底 加上桃蜜, 自制嘅Falernum, 青柠汁同Champagne🍑味道清甜带微酸 果香味浓郁🍬都系一款易入口 适合女士点嘅饮品👧
Peach Blush

✨️Marshmallow Duo $100
一款打卡必点嘅饮品📸其实实物只系半只手掌咁细细杯🤏但牛奶樽嘅设计伴上烤棉花糖 十分可爱吸精🍼味道系加入忌廉, 蛋白, 棉花糖制成嘅milkshake🥛带有云呢拿vodka同whiskey 酒味较温和🍷蛋奶香味十分浓厚🍳大家一人试一啖咁试下都几新奇特别😉
Marshmallow Duo

总结:
完全理解何解呢间酒吧可以入围Asia's 50 Best Bar 而且成日都full house✨️佢地嘅cocktail有唔少独家自创嘅款式 而且十分好饮😋酒吧气氛好放松 适合朋友聚会聊天💬大家有机会都不妨试试呢😉

2023-10-20
等候时间
30 分钟 (堂食)
$185 (宵夜)
Lavender Meringue Pie
Earl Grey Caviar Martini