2017-09-20
夜晚黑要留系公司做野,其实都真系几辛苦!T。T今晚就系咁,轮到我同另一位同事留系公司做野。唔知点解,劳碌完一轮之后,一到半夜,就会觉得公司D冷气真系特别冻,系又冻、又饿、又攰既情况下,就算D人讲夜晚食野会致肥都好,我都会觉得系呢个时候一定要食返D野黎补充返D体力,顺便提下神,咁先可以继续赶工。系今晚,我同事就喺我好攰、好饿、好眼训既时候,同我讲佢返公司之前买咗呢个芝士蛋糕,打算一齐食!正~相比起其他蛋糕店,呢个蛋糕盒其实都几特别。不过我份人粗鲁咗少少,打开个盒既时候,一野就整烂咗少少。拎咗个芝士蛋糕出黎,见到上面个印,个大叔光头得黎有几根头发,带住厨师帽又带埋副眼镜,块面圆碌碌,真系好可爱啊!我又黎切蛋糕啦!切俾亲爱既同事们,我好用心切,切出黎都好靓。之前食过好多唔同既蛋糕,有轻芝士蛋糕﹐食落去好轻、好soft,又试过买D细细个既cheesecake,开头仲担心咁细个会唔够食,点知个蛋糕好实,细细个就啱啦!但系今次呢个芝士蛋糕真系介乎两者中间,一定唔系之前食𠮶D咁实既,又唔系D好soft既,软硬适中。食落仲有淡淡既芝士味,唔错㖞!感觉唔系太heavy,所以再食多一件。同事话呢间铺之前新
感觉唔系太heavy,所以再食多一件。
同事话呢间铺之前新开排哂长龙,今日见冇咩人,所以特登买黎试下,其实$69个都值得买黎试下既。