2018-07-28
今次又来到九号水产揾嘢食 ,一入到门口就俾拉面店大大个灯笼吸引住。因为太晏收工嘅关系,唔谂啦入左黎先🤭首先我好钟意佢哋嚟自日本嘅特色饮品,樽身非常之靓。唔好谂住佢哋得个样睇又唔好饮,淡淡嘅白提子配上梳,非常之清新。而富山柚子梳打更香甜❤️佢哋嘅汤底系每日慢火烹,香浓嘅猪骨汤保存日本九州传统嘅猪骨白汤风味,所以个汤底都真系几香浓。 加上我叫呢一个系黑蒜油,所以味道更加突出! 切得够薄,而且肥瘦适中,容易入口!面质够晒弹牙,而且因为佢曲嘅关系,感觉上好似挂多d汤汁🤣汤底味道有啲似烟熏木鱼,而且味道更加浓烈,并带点鲜味。 钟意食浓味嘅朋友,可以一试这个,极力推介。❤️我哋钟意食曲面多过直面,直面冇曲面咁粗,但系因为佢哋够幼细,所以夹起上嚟嘅时候会连埋啲汤一齐夹住,口感较张。😜饺子煎得香焦金王, 而且唔会好油腻, 个皮亦都非常之薄绝对唔厚😍入面啲馅亦都非常之胀卜卜,好大只!不过呢个炸鸡串就有啲失色,件数较少但系炸得都非常香脆可口👍而我最钟意呢个墨鱼咀外层香脆内里弹牙,加上香喷喷嘅紫菜配上够晒酸嘅柠檬汁,够哂惹味!😍而呢个鸡翼佢哋嘅外层炸到有啲似腐皮卷薄地,薄而且嚟到时都系热辣辣鸡,肉亦都非常之嫩滑
切得够薄,而且肥瘦适中,容易入口!
面质够晒弹牙,而且因为佢曲嘅关系,感觉上好似挂多d汤汁🤣
入面啲馅亦都非常之胀卜卜,好大只!
不过呢个炸鸡串就有啲失色,件数较少但系炸得都非常香脆可口👍
而呢个鸡翼佢哋嘅外层炸到有啲似腐皮卷薄地,薄而且嚟到时都系热辣辣鸡,肉亦都非常之嫩滑,正!