2018-12-12
一早已听friend 讲难食,但我死都唔信邪系要去试,毕竟以前都好食过。但事实系不听老人言,荷包会晒钱🤦🏻♀️一间潮州饭店好唔好食就真系要睇佢个豪仔饼好唔好味,因为呢样系潮州菜既标志(纯粹个人认为)德记既豪仔饼虽然好大件好大碟,原来食落啲粉仲多过啲豪仔牙。黄金墨鱼卷拼虾枣见呢个墨鱼卷拼虾枣好特别,所以就叫黎试吓。因为都系第一次见,墨鱼味就食唔出架啦,不过胜在系炸嘢,点整都好味㗎啦🤭豪仔粥不过不失,都算足料嘅,值得一试👍🏻潮式糖醋伊面呢个都系第一次试,炸咗嘅伊面点糖或者醋一齐食,几特别。不过最重要系即炸即食如果唔系就冇咁好味。卤水鹅片鹅肠卤水鹅片同鹅肠我都觉得一般般,细细碟但价钱就........椒盐脆豆腐全场最好食😋实质系我最钟意食豆腐。佢系好食在外皮脆卜卜,之后再点小小醋就very good啦腐乳炒通菜呢个系最普通,边度都炒到嘅一碟菜,好难会炒得唔好食架㖞🙊总括来讲呢度味道就差左,价钱就贵左,所以我觉得冇以前咁抵食。但唔知点解都仲好多人排队🤔但我见到隔离枱都系叫普通小菜并唔系潮州特色菜,唔通佢已经变咗节😆😆所以如果下次再食潮州嘢,我都唔会揾佢啰。
黄金墨鱼卷拼虾枣
豪仔粥
不过不失,都算足料嘅,值得一试👍🏻
潮式糖醋伊面
卤水鹅片鹅肠
椒盐脆豆腐
腐乳炒通菜
呢个系最普通,边度都炒到嘅一碟菜,好难会炒得唔好食架㖞🙊