2024-07-21 278 浏览
最近去咗坚尼地城嘅津津食店,试咗几款推介菜式,分享下。**咖喱牛腩饭**:牛腩炆得好软腍,咖喱汁唔算好辣,但够香,几夹饭。唔算惊艳,但系一个稳阵嘅选择。**咖喱牛舌饭**:牛舌煮得几嫩,厚薄适中,咖喱味道OK,不过略嫌咖喱汁偏稀。整体嚟讲,都系唔错嘅。**生牛肉汤河粉**:汤底清甜,牛肉片好薄,放入汤里面浸一浸就啱啱好,仲保持到牛肉嘅鲜嫩。食落去感觉几舒服,系一个简单但令人满意嘅选择。**猪排**:猪排煎得外脆内嫩,唔会太干,加埋胡椒盐,味道唔错。不过就无特别突出嘅地方。总括嚟讲,津津食店嘅出品算系稳定,价钱合理,份量都够。唔算话特别惊喜,但系一个可以回头嘅餐厅,特别系钟意食咖喱嘅朋友,可以试下佢哋嘅咖喱牛腩同牛舌饭。
最近去咗坚尼地城嘅津津食店,试咗几款推介菜式,分享下。

• 咖喱牛腩饭