2021-09-15
天水围除咗有齐柏林热狗 热狗太太嘅热狗都不容忽视 因为地方就脚啲 所以成日都会食热狗太太 除咗当塔塔遇上吞拿鱼 其他全部都有试过 真系忠实拥趸嚟架我〰️〰️〰️经典酱爆 真系对得住个名 啲酱真系比得超足 个人觉得足过头 有少少咸 但酱多派嘅人一定会like爆呢款 〰️〰️〰️太太秘制肉酱都系超级足料 一开就系满满嘅肉酱 如果要食 真系要摆好个阵 唔系会食到周围系〰️〰️〰️芝士三重奏 芝士控见到会心心眼 真系落足3重芝士 有cheddor mozzarella pamesan 但如果take away 啲芝士就会硬咗 个人建议即场买即场食 咁就拉到丝啦〰️〰️〰️Oppa泡菜豚肉 个口味好特别 好钟意佢啲泡菜系无切碎 真系见到一旧旧 所以泡菜味好够 豚肉方面系一条条中长size嘅薄切猪腩片 一啖食到晒泡菜同豚肉 好满足〰️〰️〰️英式风情 系近期大爱嘅选择 因为真系爆多料 又蛋又烟肉 次次食完都饱足全日 热狗太太嘅包底都有烘过 所以食落外皮脆 入边就软 热狗肠方面就比较普通 份量好够 但个人认为肠嘅口味比较单一 假如有其他口味 例如芝士 黑椒 咁就照顾到多啲食客口味啦 除咗单嗌热狗 仲可以跟set 个人就嗌开细薯角
〰️〰️〰️
除咗单嗌热狗 仲可以跟set 个人就嗌开细薯角加汽水 讲真 热狗配肥仔快乐水 prefect match 讲就讲话细薯角 查实一啲都唔细 如果系细食女仔 食半个包都饱架啦