餐厅: Lamees
资讯:

屯马线开通令到大家都发掘咗好多土瓜湾九龙城嘅美食!今次嚟到呢间,细细地但内里装修靓靓,坐得好舒服嘅中东菜式lamess🤤-免治羊肉酿小薯仔食中东菜都会好钟意试佢嘅羊肉料理,烤到脆脆哋嘅薯仔酿入煮到香喷喷嘅免治羊肉,羊肉嘅肉汁渗入薯仔当中,点埋个白芝麻酱调和翻个味道可谓相得益彰!-西班牙八爪鱼沙律依间舖头嘅八爪鱼有三款煮法,我哋决定食个比较light啲嘅八爪鱼沙律! 八爪鱼弹牙、爽口、大嚿而又唔会好似橡筋咁!好少舖头做到!配上生菜、薯仔粒、芫荽、红洋葱,好fresh!-有机蓝青口食完个好味嘅八爪鱼沙律之后,决定叫多碟海鲜睇下佢系咪keep到咁有水准先!今次试左个有机蓝青口,一大碟青口全部都见到肥美嘅青口肉,挤一啲柠檬汁调味,食落觉得鲜甜味美,一只接一只食到停唔到口!-烤三文鱼串成个烤炉上碟,有小小嘅炭喺里面,确保上碟嘅时候仲系出紧烟,闻到烧烤𠮶香味!-虽然三文鱼得两串,但系非常厚肉!外皮有烧烤嘅味,里面有保留到三文鱼嘅肉汁,配上佢酸酸地嘅柠檬奶油酱,成件事好夹!-仲有两块烤到好似薯片咁嘅彼得包😍(左手边薯仔下面)个人就好欣赏呢个咁特别嘅彼得包😳喺出面冇食过!-甜品就拣咗云呢拿雪糕配开心果
免治羊肉酿小薯仔
羊肉酿小薯仔

西班牙八爪鱼沙律
八爪鱼沙律

烤三文鱼串
三文鱼串

配上佢酸酸地嘅柠檬奶油酱,成件事好夹!
甜品就拣咗云呢拿雪糕配开心果碎!
开心果云呢拿雪糕

店员姐姐话雪糕加咗中东菜式好钟意用嘅Mister gun作为调味! 所以食落除咗云呢拿味仲多咗一种香料嘅乳香味!雪糕唔会死甜😆用嚟完结呢一餐岩岩好!
餐厅虽然细,但大厨对自己好有要求,睇得出每样嘢都系落足心机,店员亦都好细心每道菜式都解释里面嘅材料同埋建议食法,值得再去食!
羊肉酿小薯仔
八爪鱼沙律