2019-11-09
收工约埋约几个friend 去大围食饭,想揾个地方可以倾下计饮下野,就试左呢间酒吧西餐厅,呢到嘅格调好适合一班friend黎,有小食、扒、意粉、pizza好多选择😌我地叫左两个小食同两个主菜,芝士肉酱焗薯皮好好味可以再encore😆😆 个面铺左好多肉酱同芝士焗到好香脆,旁边仲有啲脆脆烟肉粒伴碟,成碟食到一啲都冇净😆主菜叫左墨西哥酱烧黑毛猪同纽西兰肉眼配焦糖菠萝。黑毛猪有惊喜,好香猪味同埋都算几嫩,肥瘦适中,啲边位仲要烧到㶶㶶地咁好焦香👍🏻👍🏻另外个sauce个味道都好特别,少少辣,好开胃,同埋佢切好晒一块块,啖啖肉,正呀👍🏻😋😋肉眼好似叫左4成熟,配薯角,个肉眼虽然唔算厚但都好大块,煎到都刚刚好👍🏻仲配左块烧菠萝可以中和下肉嘅油脂野饮方面都有好多选择,除左啤酒/cocktail, 仲有啲特色饮品,我叫左Apple Mojito,好fresh,啱晒食完咁多肉消下滞🤣👍🏻👍🏻
主菜叫左墨西哥酱烧黑毛猪同纽西兰肉眼配焦糖菠萝。