餐厅: Amplifier Restaurant (積福街)
资讯:

2024-01-31 423 浏览
今日同老公到呢间餐厅庆祝生日,餐厅位于大围站附近,餐厅气氛好好,现场有live music,仲可以点歌,我哋叫左个二人套餐~白酒忌廉青口:青口好新鲜,白酒忌廉汁好浓郁 creamy,充满白酒香同青口嘅鲜味,配埋香脆多士,系一道鲜美的开胃菜。慢煮西班牙八爪鱼暖薯仔沙律:八爪鱼慢煮后加咗酱汁烤到焦香,咬落去保持爽口嘅感觉,亦保留左八爪鱼嘅肉汁同鲜味~ 薯仔连皮烤得好香,加埋新鲜爽脆沙律菜配上油醋汁同沙律酱,非常清新开胃香煎鹅肝(+$30):鹅肝经过香煎,外酥内嫩,带有浓郁的鹅肝香气,每一口都能品味到鹅肝丰富口感,咸香同浓郁嘅油脂~ 配上苹果蓉酱汁酸酸甜甜,刚好平衡鹅肝嘅油腻~ 蟹肉龙虾浓汤:热辣辣暖笠笠,汤汁浓郁,带有蟹肉和龙虾的鲜味,浓稠度适中又唔会太咸~ 香煎日本帆立贝蕃茄酱意大利面:帆立贝好厚身大大粒,肉质新鲜~ 意大利面的弹牙口感与蕃茄酱的酸甜相互融合,酸甜开胃~慢煮美国威灵顿牛柳:卖相好吸引,摆碟精致,份量非常大份~ 酥皮酥脆,牛柳经过慢煮处理,保持了其嫩滑的口感,搭配著香气四溢的威灵顿酱汁,带来一种浓郁的肉香~是日甜品:朱古力蛋糕卖相精致,餐厅好贴心咁写咗字同摆埋蜡烛🕯️~ 蛋糕

白酒忌廉青口:

香煎日本帆立贝蕃茄酱意大利面:
香煎日本帆立贝蕃茄酱意大利面

慢煮美国威灵顿牛柳:

是日甜品:朱古力蛋糕
卖相精致,餐厅好贴心咁写咗字同摆埋蜡烛🕯️~ 蛋糕朱古力味浓郁香浓,口感细腻,甜度适中,令今次用餐体验更加圆满~
朱古力蛋糕

餐厅菜式选择丰富,价钱合理;环境气氛有格调,仲有live Music ;服务态度周到细心,会因应客人用餐嘅节奏上菜~
白酒忌廉青口
慢煮西班牙八爪鱼暖薯仔沙律