餐厅: Amplifier Restaurant (積福街)
资讯:

到咗同老公78个月嘅纪念饭啦~ 但我实在唔太得闲,所以系屋企附近揾咗间好有情调嘅西餐厅嚟食饭。 我去到先发现.................. 原来之前嘅古朴年代已经执咗!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!OMG !!! 内部嘅装修其实大致都维持系古朴年代嘅装修,只系换咗啲画咁。最吊诡嘅系........... 我食到半路已经见到人龙..... 系有几pair人系度等。估唔到转咗舖仲好生意咗。系我老公首肯下,我地叫咗呢个SIGNATURE SET FOR TWO 因为我真系好想食生蚝啊~可能系即开的关系,所以等嘅过程比较耐,生蚝不够肥美,而且咸味有点不自然,不像海水的咸味,似是盐水洗净而残留的咸味,不过好彩佢提供嘅两款酱料都系有助中和呢种咸味。我特别想赞呢个包,卖相好吸引好靓,而且上面有啲溶咗嘅芝士,真系好想净系食呢个已经一餐。个汤甜得嚟唔算杰,无咁滞。而小食个platter,我最钟意系个buffalo wing 啊~ 而且仲有个parma ham 都真系好丰富嘅 ~ 系呢个小食盘上面真系好难挑剔啲乜野。我就拣咗呢个传统嘅意式蒜香蚬肉扁意粉,呢个系佢个menu个名,但其实
内部嘅装修其实大致都维持系古朴年代嘅装修,只系换咗啲画咁。

因为我真系好想食生蚝啊~

是日新鲜生蚝

我就拣咗呢个传统嘅意式蒜香蚬肉扁意粉,呢个系佢个menu个名,但其实再正确啲,其实系应该放埋白酒呢个字,赞下佢个蚬肉先,真系用上蚬肉去整,唔系用卜卜蚬,可见真系有啲心思~ 而且配上白酒,真系好香,又有少少辣味,真系好开胃。
美国优质安格斯牛肉眼扒方面,熟成程度都掌握都几好嘅,另外肉质是软熟的,而且肉汁也丰富。
我最喜欢的是他们有现场live (只限星期三) ,我想讲唔使人声,单系弹下结他吹下Saxophone已经好有情调,食物只要不是太差,已经让感到从前大围还没有太多人住的时候好像回来了,下次我又没有时间安排纪念饭的时候,我一定会再来吃一次。
2018-11-22
$488.4 (晚餐)
庆祝纪念
纪念日