2024-08-25
以前住大坑果阵都已经发现多野食😚仲成日经过呢间「黯然烧魂」日式串烧店🍢今次终于可以揾埋同事一齐放工去试下喇😆餐厅装修好有日本居酒屋既特式,食物选择都算多,而且系即叫即煮即烧🔥虽然座位唔多,但系食物质素真系好高质❗️⭐爆浆芝士大啡菇上枱果阵热辣辣🔥芝士铺满整个大啡菇劲juicy🤤一咬爆哂芝士,加埋个菇好嫩滑,好邪恶既必食推介🌟⭐️五花腩肉串一串有4件~腩肉烧得岩岩好,油脂味劲香浓❗️配埋香葱酱同埋蒜蓉好滋味⭐️清酒煮蚬每只蚬都超饱满,而且份量多😍汤底有味醂调味,所以味道好有鲜甜味⭐️芝麻鸡翼一份有两只,烧得好香口🤪但咬口仍然好有肉汁唔会好干身⭐️安格斯牛肉金菇卷牛肉味劲重,味道层次都唔错⭐️招牌海鲜砂锅粥🍲 (二人份量)必点之选原个砂锅上够晒热辣辣🔥锅粥味道好浓郁香甜又绵滑🥹入面有唔同既材料包括💁🏻♀️非常弹牙既鲍鱼、新鲜既蚬肉、嫩滑既带子同埋好浓蟹味既日式蟹膏,用料非常丰富,鲜味十足。记得要趁热食呀☺️⭐️蟹肉忌廉饼外皮炸得香脆又唔会油淋淋,忌廉味重,可以一试🤓饮品方面我地order左菠萝多多同埋苹果多多,酸酸甜甜解腻一流🥤
⭐爆浆芝士大啡菇
⭐️五花腩肉串
⭐️清酒煮蚬
⭐️芝麻鸡翼
一份有两只,烧得好香口🤪但咬口仍然好有肉汁唔会好干身
⭐️安格斯牛肉金菇卷
牛肉味劲重,味道层次都唔错
⭐️招牌海鲜砂锅粥🍲 (二人份量)必点之选
⭐️蟹肉忌廉饼
外皮炸得香脆又唔会油淋淋,忌廉味重,可以一试🤓