2021-04-20
平日夜晚8点半过后去到大坑,好多条街都系黑蚊蚊🙈接近9点去到餐厅,等左一阵店员执好张枱就入座。呢度嘅手工意粉好出名,最多人叫海胆意粉,但都唔平而且果日唔系咁想食,所以试左其他野😗-白酒蒜片煮纽西兰钻石蚬$148钻石蚬大只厚肉,味道鲜甜,完全无沙💕吸尽了白酒和蒜蓉的精华,即使唔饮个汤,只系咀嚼蚬肉都已经有好香嘅酒味系口腔中散发✨略嫌净饮个汤会过咸,但用黎配个蚬系刚好🤤-北海道鱿鱼配鲜番茄酱意粉$168有极多鱿鱼😍而且有鱿鱼须亦有鱿鱼片🦑用左扁身的手工意粉,咬落烟韧有口感,平均地沾上番茄酱,酸甜味适中-Portobello Pizza 8吋 $128Pizza上有切片的大蘑菇、黑橄榄,还有鳀鱼,就是意大利的咸鱼🤪不过咸香味唔算好出,系偶尔食到一小块就会尝到咸味😌不过要留意佢系墨鱼pizza黎,食到牙都黑埋😬-总结黎讲食物质素都唔错。店内座位唔算多,刚巧我地平日好夜先去就可以walkin,如果要食都系book左先,繁忙时间好多人😖
白酒蒜片煮纽西兰钻石蚬$148
北海道鱿鱼配鲜番茄酱意粉$168