2024-05-03 93 浏览
🍖🍖🍻🍻大坑依区平时比较少去,但其实附近既环境同各类型小店都相当有特色今次光顾既串烧店同样系小店感觉唔错,最重要系食物好味有质素,非常抵食👍🏻👍🏻五花腩肉串($28)我咬落口有劲juicy又唔un,唔会觉得太油腻,上面加左香葱,味道调配都刚刚好👍🏻👍🏻安格斯汁烧牛舌($48)烧牛舌好厚好大件,食落口肉质非常腍,烧完亦唔觉好干,一串有四件厚厚既牛舌,依个价钱好抵食👍🏻👍🏻招牌海鲜砂锅粥($108-2人份量)小店其中一项推介👍🏻👍🏻一锅粥话系二人份量,但比想像中多,两人计每人都可以有3-4碗仔以上粥既质地好绵,粥既味道好鲜,配料多,有质素,有矶煮鲍鱼、蚬肉、青森县帆立贝同蟹膏,日式煮粥仲要用高质海鲜配料,相信都唔系度度都试到,值得推介👍🏻👍🏻安格斯牛肉芦笋卷($38)牛肉卷中间加左芦笋非常清新,食落口爽口而且好夹,完全唔油腻免治鸡肉棒($38)鸡肉棒热腾腾兼啖啖肉,配埋日本蛋食增加味道层次,唔会过份调味酱爆芝士大啡菇($68-两只)超级香同超级热,进食时要小心热会烫到咀首先菇好大件,系劲爆汁,好juicy,加入左好多蒜系菇入面,再有一层厚厚芝士系面,咬一啖一次过品尝到菇、蒜、芝士、牛油混合
🍖🍖🍻🍻

五花腩肉串($28)

安格斯汁烧牛舌($48)

招牌海鲜砂锅粥($108-2人份量)

安格斯牛肉芦笋卷($38)
牛肉卷中间加左芦笋非常清新,食落口爽口而且好夹,完全唔油腻

免治鸡肉棒($38)

酱爆芝士大啡菇($68-两只)
超级香同超级热,进食时要小心热会烫到咀
首先菇好大件,系劲爆汁,好juicy,加入左好多蒜系菇入面,再有一层厚厚芝士系面,咬一啖一次过品尝到菇、蒜、芝士、牛油混合既香,虽然邪恶,但相当好食👍🏻👍🏻