2025-01-05 0 浏览
去咗大坑一间情调满满嘅西班牙餐厅。呢间餐厅环境真系非常有情调,同朋友一齐食饭真系好舒服。🍷🍃首先,我哋点咗*Heirloom Tomatoes Salad*。呢个沙律好清新,蕃茄色彩缤纷,甜美多汁,配上简单嘅橄榄油同香草调味,每一口都好似夏天嘅味道,令人非常开胃。🍅🌿接住嚟嘅系*Beef Cheek Tagliatelle*。牛面颊肉煮得好软嫩,入口即化,配上啖啖弹牙嘅意大利面,牛肉嘅香气同浓郁嘅肉汁完全渗透咗每一条面🍝🥩主菜上咗*1/4 Roasted Spanish Suckling*。乳猪皮脆肉嫩,烤得香喷喷,外脆内嫩嘅口感真系一绝。乳猪嘅肉质鲜嫩多汁,味道浓郁而唔油腻最后嘅甜品系*Raspberry Napoleon*。呢个甜品层层酥脆,配上酸甜适中嘅红桑子酱,口感轻盈又唔会过甜。🍰🍇#大坑美食 #西班牙餐厅 #美食推荐 🌟🍽️✨

#大坑美食 #西班牙餐厅 #美食推荐 🌟🍽️✨