天后大坑真系卧虎藏龙,好多隐世食店都系度等紧我地黎探索。今晚黎到Aló Restobar就系大坑既一间好有私房菜feel嘅西餐厅。佢地既menu简洁,但系样样精雕细琢,叫每款都唔会后悔 👍🏻 仲可以同朋友系度享受一下美酒添 🍷 𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ 自家制酸种面包干身脆口,烘得香脆✨ Deep Fried Oyster & Sea Urchin Sause $118松脆既炸皮包住软绵又鲜甜既蚝肉,佢地用既蚝口感creamy,外脆内软对比好强烈 🧡海胆酱更进一步提鲜,夹到不得了✨ Bone Marrow & Beef Tartare $208牛骨髓油脂丰富,当成牛油咁直接涂抹喺酸种面包上面,唔错嘅配搭。不过我自己就中意就咁食haha 😎 牛肉他他嫩滑,又带有墨西哥辣椒碎,惹味辛香 ✨ Roasted Suckling Pig $328前身The Socialhouse既招牌名菜,摇身一变成为Aló Restobar后依然保留住呢道招牌菜。乳猪带有香浓既碳烧味道,外皮超脆身,猪肉食落超嫩滑,超好食🤤同中式乳猪最大分别就系唔会干身,仲保留左好多猪肉,食落更为满足!系中式乳猪唔会比到既

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

✨ 自家制酸种面包
干身脆口,烘得香脆

海胆酱更进一步提鲜,夹到不得了

✨ Roasted Suckling Pig $328
同中式乳猪最大分别就系唔会干身,仲保留左好多猪肉,食落更为满足!系中式乳猪唔会比到既感觉!

✨ Beef Cheek Tagliatelle $238
呢份牛面颊扁意粉牛肉味道浓郁,就连碟底既汁,都系充满住牛肉既鲜甜味道。意粉软硬适中,显得厨师功架十足。