2024-09-14
寻日同朋友去左大坑食tea,揾左呢间都几出名嘅fineprint😛呢间coffee shop其实有几间分店,最出名就系佢嘅sourdough😉所以我地叫左几款黎试😛所有toast都脆到好似炸过黎咁😛好好食🔻Ricotta Toast $95系op见到好多人都会叫呢个,原先以为上面果啲白色系cream, 但原来ricotta 系一种芝士,食落真系有啲似cream 嘅口感,芝士味唔重,淡淡地咁😜上面加左啲honey同蓝莓🫐再加少少百里香,都几好食🤤🔻Chicken pesto $80呢款应该系新出嘅,因为我见op menu都冇,不过原来佢间唔中都会转下啲餐牌😆呢个sourdough toasties入面就加左sundried tomatoes, chedder 同mayo, 食落啲配搭都好match, 个人觉得呢个最好食😋🔻Roast Beef $80另一款就拣左呢个roast beef, 入面有洋葱、cheddar, 酸辣酱同芥末酱,不过食落又唔觉得好辣㖞😀🔻Ultimo eggs $80呢个都系好多人会叫,好简单系上面放左碎蛋同葱花,呢个就系冻食嘅,各有各特色👍🏻🔻佢嘅咖啡选择就唔多,
Ricotta Toast $95
Chicken pesto $80
Roast Beef $80
Ultimo eggs $80
🔻
佢嘅咖啡选择就唔多,都系black/white/iced/single origin filter, 不过都几好饮,同埋拉花都ok😜有兴趣仲可以买佢啲咖啡豆添😀