2024-02-20
行过大埔嘅街头,揾到间「添饮咖啡馆」真系要立即入去试吓。里面嘅装修有种温馨同埋亲切感😌,店员嘅服务又好得嚟㖞,啲饮品同餐点介绍得好细心。坐低后,头先叫咗个龙虾海胆汁芝士三文治,份量够晒正。每啖都有足料嘅龙虾块,咬落去Q弹得嚟又多汁🦞,茄汁嘅酸甜好解腻。不过,个人觉得如果海胆汁味再浓啲就更加完美。下一样试嘅系那软绵绵嘅伯爵茶卷蛋,香浓嘅茶味超级扑鼻,个人超级钟意!虽然蛋糕质感可能略硬咗啲,但依然唔损那份独特嘅伯爵茶风味。最后,来杯经典嘅Flat White贴地收尾。呢杯咖啡打得好滑,奶泡绵密到不得了,咖啡香味浓郁得黎唔会太苦口,正㖞!😋总体嚟讲,「饮添咖啡」系个颇有品嘅地点,饮食质素同服务都一流,即刻mark低,下次再入嚟试埋其他食物!大埔呢间睇得过、食得开心嘅咖啡店,真系一试难忘。👌