2022-10-27
如果你问我大埔有咩好食嘅餐厅推介‘Polaris’一定榜上有名!唔知大家有冇同感呢?而家普遍嘅Cafe都系以装修风格作主打 但食物质素就麻麻 食过一次打卡 就够了而’Polaris’系少数我会再返转头嘅Cafe虽然地方细细 但食物份量倒是不少一个lunch set 有汤有主菜有饮品 亦可以另外再加甜品 非常满足!重点系店主好有心机 有次order左‘黑松露牛肝菌意大利饭’但我话Truffle可否落少啲 因为唔钟意太浓味 最后入口觉得好鲜味 个sauce 调校得啱啱好risotto 饭粒有咬口 !另一个推介嘅系‘慢煮西班牙栗饲猪肉眼•奶油薯蓉•青苹果蓉’ 猪肉唔会鞋身而且同个奶油薯蓉好match 系有粒粒嘅薯蓉啊 口感满分😋饮品方面我就钟意小山园日式焙茶 tiramisu有少少甜 但系整体口感都唔错 钟意食甜品嘅可以一试
‘Polaris’一定榜上有名!
而’Polaris’系少数我会再返转头嘅Cafe
虽然地方细细 但食物份量倒是不少