2021-02-17 879 浏览
好耐无系大埔食德美堂食了,因为每次都要排队等好耐,今日先拎左飞,再系周围行阵先返转头,就顺利入座了,作为德美系列既常客,我真系知道平常水准既德美系点样,今日lunch 叫左三色鱼生饭,茶碗蒸真系整得唔错,蛋好滑又足料!但系发觉今日三文鱼切得无平时咁平均,明显见到有一旧系特别厚,变左口感无咁好,油甘鱼普通,无咩鲜味,失去左平日既水准,白身鱼就差唔多,带子系好味! 以前会觉得特色寿司饭好正,但今日好似又酸左少少,可能落多左寿司醋。今次系有d失准,但过往都系良好记录同埋系性价比不二之选,大约100蚊左右食个Lunch,多选择,有热食又有鱼生寿司,次次落单都要谂一谂,因为好多野都想食,哈哈。过多排会返黎再试下!

2021-01-09