2023-03-07
今次同朋友试左个Tasting Menu 餐厅有两个Tasting Menu 同朋友一人一个咁就岩岩好 餐厅环境以深蓝色英伦风做主调 台与台之间个距离都充足𓌉◯𓇋Tasting Menu 1 $688♡顶级牛肝菌忌廉汤🍲牛肝菌忌廉汤好creamy好浓郁 面头仲有d忌廉既拉花 好有心思♡低温慢煮烟熏牛舌沙律🥗慢煮牛舌肉质好软淋 上面有d芝士碎 放入口溶溶地又咸咸地 加上好淋既牛舌令到个沙律更有层次感 另外仲有d烟肉碎同面包糠增加左d脆脆既口感♡ 24K金箔安格斯牛骨✨呢一个真系好特色 拎到上黎个阵块牛系铺左块金箔系上面 闪令令超靓 用黎打卡一流♡顶级比利时心太软.雪糕心太软唔会太甜 流心效果就绝对冇问题 但个人觉得个雪糕先系最突出既部分 个雪糕个朱古力味浓郁到系出面好难食得到𓌉◯𓇋Tasting Menu 2 $588♡番茄清汤🍅真系睇落愈简单既野愈难做得好 呢个清汤好清睇落就冇乜料 但佢竟然有满满既番茄清香清甜既味道 调味都恰到好处♡精选生蚝两只🦪生蚝新鲜 有d淡淡既海水味 蚝味甘甜有层次♡英式传统布袋牛柳佢系由三样样组成 由最外既烟肉中间既牛柳最内里既蚝 布袋牛柳系街好小机会食得到
𓌉◯𓇋Tasting Menu 1 $688
♡番茄清汤🍅
♡精选生蚝两只🦪
生蚝新鲜 有d淡淡既海水味 蚝味甘甜有层次
♡英式传统布袋牛柳
佢系由三样样组成 由最外既烟肉中间既牛柳最内里既蚝 布袋牛柳系街好小机会食得到 所以见到真系一定要试 烟肉既咸香、牛柳既香浓、蚝既鲜甜 三种口味同时食 令到个口味好复杂得黎又唔会有违和感
𓌉◯𓇋黑松露薯条(跟餐)
分量都几多 有好多黑松露
𓌉◯𓇋面包配牛骨髓牛油 (跟餐)
呢个好特别 牛油放入牛骨髓入面 可以令到个面包更加香
♡白酒+$28