2019-06-23 329 浏览
喺大角咀想揾间坐得舒服啲嘅餐厅同朋友坐低食饭倾吓计,见到呢间餐厅啲枱几阔落,于是入咗去食饭。我叫咗个肉燥鸭髀饭。份量好够大,跟餐仲有杯$22以下嘅嘢饮,都算抵食。肉燥转咗做牛肉,入面有冬菇碎,少少辣,不错的,但就唔会系正宗台式肉燥饭嘅味道。师傅已经将鸭髀斩开几件,等食客容易啲食,呢个举动几细心要加分。朋友叫咗个正常肉燥饭,配盐酥鸡。盐酥鸡冇跟埋九层塔,粉浆有少少厚,唔算好脆。但佢调味几好,鸡肉都算嫩。总括嚟讲,呢度嘅嘢食不过不失,装修唔系惊艳,但胜在食物分量大,环境卫生,坐得舒服。算系咁。饮品方面,我地叫左珍珠奶茶,味道都系正常的。唯一要弹下,系饮品用即弃胶杯上,如果可以环保啲,用返正常水杯就更好。

肉燥鸭髀饭

配盐酥鸡肉燥饭