餐厅: Peek-A-Poke (希雲街)
资讯:

2024-08-27 534 浏览
Peek-A-poke价钱💲: $138/ $128/ +$28/ +$10好味程度😋: 4.3/5服务🍴: 3.4/5环境🗾: 3.4/5性价比🥢: 4/5回头率😚: 4/5-如果要出街食,又想食得健康d,我第一样一定觉得系poke bowl。铜锣湾呢间poke bowl已经开左好多年,人流仍然都系咁多,就知道佢几受欢迎😆大约$100一碗poke bowl超大碗,女仔可能食唔晒添,仲要唔洗加一!-✅✅吞拿鱼三文鱼珍珠糙米饭+沙律菜+青瓜/豆腐/蟹子/三文鱼子/蟹肉bowl (山葵乳酪酱汁)。超大一碗,每样材料都比得好足!吞拿鱼虽然系赤身,但无筋,质地软淋。三文鱼大大旧,肥美有鱼油香,好似三文鱼腩咁👍🏻蟹子脆卜卜,三文鱼子新鲜有咸香味。豆腐系滑豆腐,同我平时系屋企买的日本豆腐差唔多😚蟹肉都系真材实料,一丝丝的,有淡淡的蟹鲜甜味。糙米饭+沙律base会食到糙米的烟烟靭靭,加沙律的爽脆,推荐呢个combination😎 山葵乳酪酱,酸maymay又有wasabi的攻鼻感,做到类似沙律酱但健康好多的代替sauce。觉得跟呢个叫一定无死!-✅慢煮鸡胸寿司饭+糙米饭+鸡蛋丝/蟹子/粟米/八爪鱼/
Peek-A-poke
价钱💲: $138/ $128/ +$28/ +$10
好味程度😋: 4.3/5
服务🍴: 3.4/5
环境🗾: 3.4/5
性价比🥢: 4/5
回头率😚: 4/5

✅慢煮鸡胸寿司饭+糙米饭+鸡蛋丝/蟹子/粟米/八爪鱼/蟹肉bowl (果仁芝麻酱)。慢煮鸡胸都ok,唔算鞋,肉的纤维唔会好明显,系唔食鱼生的另外选择😌 粟米粒粒饱满。八爪鱼好多,切粒之后好有咬口又唔会太韧,好食🤤但糙米饭+寿司饭太饱😂 女仔唔建议。呢个汁其实系麻酱,但会多左啲杏仁片系面。

✅夏威夷火山炸鸡。有6旧,味道正常。系粉浆有小小厚,但入面的肉嫩。加的酱辣辣地,几开胃。

菠萝汁正常,唔会太甜🍍呢间系咁多年都几唔错的poke bowl,仍然会想再去。而家佢哋仲开左唔同分店,方便左。三文鱼真系好好食!