2021-03-25
去朋友家探访,为方便大家带孩子又想倾耐啲、坐耐啲,懒得煮饭宴客,大家都赞同不如外卖自取拿回家慢慢食,荃湾就是美食云集,单是荃新天地1期2期 已经好多选择,有排都未食晒。地胆朋友推介 itamama,抵食价钱 + 味道几好。前一日已经睇定餐牌,早15分钟order,落到舖头已经即刻有得拎,超快手。海鲜浓虾汁意大利饭,几足料、饭粒煮得几好几冧,以$67 来说超值。我永远吃不厌的卡邦尼!平时都是只有bacon 或ham,但这家的居然有大量菇物,非正式的卡邦尼,抵食又多配料,味道不错!凯撒沙律(+$12跟餐)是我最爱的沙律款式,这家都算新鲜、份量多,但略嫌酱汁有点多,吃到底时差点想过一过水才吃......不过$12 其实不可挑剔!都会再encore~餐饮方面,我地分别点了菠萝柠檬特饮(+$8)同冻柠茶。呢只柠茶疑似系锡兰茶底,好有茶味,非一杯茶包~唔驶另外加钱,抵!买回家吃就是轻松,乐上一个下午,孩子自己玩,大人就慢慢叹。
买回家吃就是轻松,乐上一个下午,孩子自己玩,大人就慢慢叹。