2020-03-04
本身我系好钟意食饺子,听讲呢间饺子店好出名,所以今日就特别去呢间系太子既饺子小店😋 间店好整洁,一入店已经比人一个好舒服既感觉🥰餐牌:我地先叫左店内出名既暖罗汉果甘草茶,入口好清新,一啲都冇凉茶味,清热气真系一流🤩最后仲每人加添左一杯🤣首先我地就叫左椰菜鲜肉饺,一试个汤底已经知唔系味精汤,系好鲜甜美味既猪骨汤🤩所以最后都饮晒成碗🥰个重点当然系饺子,系坚系冇得弹🤩先系皮薄足料,椰菜同肉既比例岩岩好😍一咬肉汁已经出晒黎,同埋味道都有猪骨浓汤既香味!跟住再叫左韭菜鲜肉煎饺😝本身好钟意食韭菜饺,所以对佢期望都好大,点知真系一试难忘!一咬系肉汁满口,饺子皮煎得劲脆,而且仲要系唔油腻,所以自己一口气食晒8只🤩如果钟意韭菜饺既一定唔好错过啦😋最后一款饺子系我既私心推介,系店内既招牌芝士栗米鲜肉饺🥳 系其他地方冇食过,所以一见到就即刻叫左!果然系绝对值得一试,芝士同粟米既甜味完美地配合,而且仲好有口感😋大家一定要叫呢款招牌食🤩最后叫左三款小菜,分别系榄菜四季豆、卤蛋同鸡翼🤪首先四季豆就炒得好香,送饺子食就真系一流;而蛋同鸡翼既卤汁都好特别,值得大家一试😋如果食饺子觉得好闷,不妨加啲小食送饺子食
餐牌:

最后叫左三款小菜,分别系榄菜四季豆、卤蛋同鸡翼🤪首先四季豆就炒得好香,送饺子食就真系一流;而蛋同鸡翼既卤汁都好特别,值得大家一试😋如果食饺子觉得好闷,不妨加啲小食送饺子食🥳