2020-08-29 222 浏览
间唔中都会出旺角做野,呢日就睇下有咩好食,见到有间做石板烧,可以俾客人自己由生牛肉烧到熟,其实呢d乜乜烧最主要卖点都系可以自由控制返食物既生熟程度,而旧肉就来来去去都系𠮶d来货,点都唔会俾到同其他餐厅与别不同既质素你食。因为疫情关系买外卖,但呢d标榜自己一脚踢既餐厅就真系千万以后要避免食佢地既外卖,堂食可能系OK,但外卖好睇得出格硬配合时势先搞。旧肉讲到明几多成熟都系唔会理,厨房自己钟意点整就点整,甚至睇心情全熟上碟。我估本身都唔洗识煮(因为堂食系个客自己煮),所以所谓厨房只需要识切肉。面豉汤不值一提普通野,个沙律只系求其全碗生椰菜丝,最多搭半粒蕃茄仔当恩赐,唔好expect有其他野例如粟米,而舖头入面本来就有自助Bar可以任拎酱汁,但原来外卖时会fix死份量,想多d都唔会俾,我谂佢地期望客人干哽先会品尝到牛既味道。再奉劝大家,千万唔好食呢间外卖浪费钱,坊间大把烧肉店d外卖系一样价钱但质素更好。

外卖自取
  • 没有