2022-07-12 856 浏览
谂住返工前食个早餐,见到百分百就入咗嚟食。其实最主要嘅原因唔系嘢食,叫咗个蕃茄鸡扒意粉转米粉其实都ok,过得去。最想讲系啲态度。11点几上菜,12点搭2左右食晒,饮埋啖柠茶, 其实我都已经夹好晒钱、带定口罩、谂住坐多两三分钟先走。其实我喺呢间舖头成个过程都只系逗留咗七个字(或者八个字)(35-40分钟)。有个金头发冇戴眼镜扎辫嘅阿姐,一路执走晒我枱上面嘅所有嘢同埋一路讲小姐我出面有好多人等位),冇㗎啦…呢句嘢之后就冇下一句㗎啦… 你咁讲都系想我走嘅啫。其实一个人嚟食嘢坐咗半个钟多啲都唔系好过份啫?你爆场唔会要个客帮你谂方法呱?而且我上几次嚟食都冇呢个遭遇,我次次都系坐半个钟就走。唔通你见到我好虾呀想揾我发泄啊?其实如果有限时我唔系介意, 你要同个客讲, 大家都做呢行,都知道要做生意。但系我都冇话好过份坐成个钟先走,所以有啲委屈所以下一次我再嚟咁远水路返工我宁愿训入停尸间都唔要就畀呢度食,完!
谂住返工前食个早餐,见到百分百就入咗嚟食。

2022-07-12