2024-11-23 600 浏览
朋友请食饭,拣咗呢间用上优质的食材同厨艺精湛嘅大厨师为名的潮州餐厅。餐厅内装修高雅舒适,侍应非常热情,服务一流。🌟高汤鸡炖翅🌟高汤鸡炮制嘅炖翅,显露工艺,材料用上鲜鸡清炖,汤底全部都系鸡的精华,清甜绝不油腻,加捚啖啖足料又弹牙爽口嘅鱼翅,冇得顶,好好味👍👍确实系养颜滋补嘅汤品。🥰🌟潮州炸双枣🌟潮州菜嘅的特色前菜,炸虾枣、蟹枣。圆形系虾肉,而方形系蟹肉,温火炸至金黄香脆,两者满满是虾肉蟹肉同埋马蹄粒而成,马蹄粒清爽有减腻气。呢道菜式尽显潮州风味嘅餐前小食,沾上潮州甜酱、桔油,完美配搭。👍🌟普宁豆酱焗鸡(半只)🌟普宁豆酱惹味香浓,色泽金黄,质地浓稠,大厨控制火侯的技巧了得👍👍慢煮炆鸡即叫即整,味道浓鲜咸香 ,鸡肉入味嫩滑,超级回味😋😋🌟肉碎鱼鳔煮胜瓜🌟渔家嘅风味,鱼鳔鲜而不腥,好似海绵一样,吸尽肉汁和自身嘅咸鲜,汤汁鲜甜,胜瓜够开胃,十分滋味。🤩品尝完呢餐之后,真正感觉到大厨用心制作嘅每一道菜式,用心制作,功夫了得,冇得弹🏆🏆

🌟高汤鸡炖翅🌟

🌟潮州炸双枣🌟