2024-10-17
做完运动经过深水埗,朋友介绍我一定要嚟试呢间车仔面!充满人情味嘅小台,见到餐厅内嘅都唔少系熟客/街坊!餐厅座位都阔落,而且好干净👍🏻店员好亲切!▫️车仔面(净4𩠌) 配热柠水呢间车仔面好好,可以唔要面叫净𩠌,或者可以转菜底,啱晒我呢啲低碳饮食嘅人士😋今次叫咗金菇、生菜、鱼肉春卷及椰菜饺,配猪骨鸡汤底!金菇同生菜保持水准,食落充满猪骨鸡汤嘅鲜味!鱼肉春卷好惊喜,咬落肉质弹牙,好好食!另外椰菜饺都好值得一食,馅料超级足够,椰菜饺胀卜卜,好好食,而且肉质好新鲜,带点爽滑!▫️爆浆阿华田西多士好少车仔面档没有甜品,见到餐厅都有两款西多士,我就叫咗阿华田味试吓!卖相超邪恶,面头布满阿华田粉碎同酱料,一切开,即刻爆浆,证明餐厅超级足料!食落又唔会太甜,西多士亦都唔会太厚粉,食落好松软,两者配搭得好夹,食得好滋味!
▫️车仔面(净4𩠌) 配热柠水
▫️爆浆阿华田西多士