2023-12-06
深水埗出名多平价小食,无谂到连山珍海错都可以用平民价就食到。最近福荣街开咗一间大捞家,可以平平哋就食到山珍海错啦。 招牌咕噜肉饭:一心谂住入去食鲍参翅肚,真系无谂过叫呢个饭,不过见到差不多台台都点,咁梗系试下啦。哗!的确好有惊喜,无谂过小店都可以食到咁高质嘅咕噜肉,咕噜肉外脆内软,咬落有松化嘅感觉。味道酸甜适中,食完感觉好开胃,送饭真系一流!🤤 11月仲有限时优惠,加$98追加红烧鲍翅,个汤底好鲜甜,用个炉仔烘住,食落热辣辣。 惠顾套餐,加$48可以升级为黑蒜鲍鱼炖汤,呢个汤用料十足,用黑蒜细火慢炖,汤鲜味美,加上鲍鱼,山珍海味融合,鲜甜滋补。 另加$38追加鲍汁拼盘,有鸡翼、猪肠、牛肚、鸡脚,非常入味,炆得又够稔。 大排档必点嘅脆炸大肠,估唔到呢度都有得食。炸大肠外脆内软,油脂唔算太多,而且无餲味。 捞家特饮:呢度连近期深圳茶饮店劲hit嘅鸭屎香柠檬茶都有,当然要试下啦,鸭屎香柠檬茶以鸭屎香茶叶为茶底,味道清甜甘爽、香芳浓郁,滋味醇厚。 仲有个柠檬嘅锁匙扣附送添!🍋