2025-02-01
最近我去咗一间大排档,食物好有镬气,味道十足!一入到去就闻到一阵阵香气,令人忍唔住想试下。我首先试咗佢哋嘅炸蚝饼,真系好好食!外层炸得金黄香脆,里面嘅蚝味浓郁,咬落去有啲汁,真系好满足。接著点咗酸菜鱼,虽然唔算正宗,但味道几好,汤底酸酸辣辣,非常开胃,鱼肉新鲜,配埋啲酸菜,味道更佳。另外,我仲试咗孜然棒棒骨,味道正!孜然香气四溢,肉质嫩滑,每一口都好有满足感。无论系配饭定系单食都好好味,绝对值得推荐。最后,我仲试咗凉瓜煎鱼,意外地好食!凉瓜煎得恰到好处,外脆内嫩,搭配啲鱼肉,味道出奇地合衬,清新又唔油腻,食完唔会觉得腻。整体嚟讲,呢间大排档真系唔错,无论系味道定系价钱都几合心水,环境虽然简单,但一啲都唔影响食物嘅质素。如果你想揾一个正宗又有镬气嘅地方,真系可以考虑下呢度!下次仲想再试多啲其他菜式!