2023-03-11
呢一间位于将军澳中心角落既四宝食堂,每次经过都大排长龙,心里不禁系度谂究有冇咁好食呢。咁今日返工前就谂住试下个早餐,以为早餐时段无咁多人啦,点知8点半去到都要等大概半小时呢度系无餐牌既,用qr code落单,只有大餐牌放左系门口,大致上都系茶餐厅会有既野,沙嗲牛面,牛扒鸡扒朋友就叫左招牌餐,沙嗲牛肉面,炒蛋,丹麦多士,多士可以加+8转奶油脆猪,沙嗲牛肉味道浓,仲有花生碎,牛肉都有咬口,唔会话用松肉粉拿到好淋我就叫左鸡扒餐,里面本身就有鸡扒煎蛋火腿粟米多士,加左$8转奶油脆猪,炼奶加上脆卜卜既猪仔包好正,炒蛋炒得好嫩好滑另外仲可以加配火腿餐肉肠仔餐饮方面呢度有好特别既朱古力咖啡,就叫嚟试下啦,首先加入半杯嘅朱古力,再加上半杯嘅咖啡同奶,再加上小小嘅朱古力粉,以为一定会好奇怪,但又几夹都唔错几好饮,系自己贪心咩都要加,如果唔系50到一个人已经好满足呢度嘅店员好亲切好好人好有礼貌,有好多应该食惯食熟,店员都认得佢地另外见到隔离食紧蕃茄薯仔排骨通粉,感觉系浓汤,同埋都真系有个排骨喺上面,下次可以试吓成个商场都系黑蚊蚊灯都未开嘅时候,呢个系唯一一间开咗可以食早餐嘅餐厅,难怪咁多人排队
另外仲可以加配火腿餐肉肠仔