2023-08-01
📍黑门水产友人带我黎食好西,平日夜晚都爆晒人。入面就同日本嘅个啲居酒屋好似样。门面同入面都挂满左纸灯笼🏮😚❤️海胆天妇罗 ($168)海胆唔腥,上到枱仲热辣辣❤️极上大渔贝烧 ($98)大大粒汁烧元贝,烧到差唔多索晒啲酱汁就食得,食落口就劲juicy 😚职员仲会落手落脚帮手煎,虽然场入面好多人,但系都会有人定时定后行过黎帮手睇下。 ❤️黑门帆立贝伴鱼籽酱 ($98)大大粒帆立贝放入口,大满足,帆立贝好肥美再加上小量海胆同鱼子酱。😳 值得一赞系个紫菜都唔会好似出面食个啲咁,放左好耐好林。❤️海胆蟹味噌甲罗烧 ($78)呢个系咁多样野入面我最钟意嘅,又有蟹籽蟹肉同海胆,捞埋一齐再配埋威化饼😚又脆又啖啖都系酱料。❤️黑门令大渔鱼子酱 2份 ($176)底系呑拿鱼蓉,上而有蟹籽、三文鱼籽同海胆,真系啖啖鱼肉😍黑门招牌野真系无介绍错❤️铁板宫崎柚子胡椒香葱牛舌心 ($168)柚子同胡椒味超重,岩晒重口味嘅我😳牛舌芯就林身啲,就煎得岩岩好,唔会话煎到好过火。❤️辣酒煮角螺 ($118)另外仲叫左个黑门令龙虾汤煮海鲜 🦞$98两个啲汁都锁晒入个海鲜到😍
门面同入面都挂满左纸灯笼🏮😚
❤️海胆天妇罗 ($168)
海胆唔腥,上到枱仲热辣辣
❤️极上大渔贝烧 ($98)
❤️黑门帆立贝伴鱼籽酱 ($98)
❤️海胆蟹味噌甲罗烧 ($78)
❤️黑门令大渔鱼子酱 2份 ($176)
❤️铁板宫崎柚子胡椒香葱牛舌心 ($168)
❤️辣酒煮角螺 ($118)
另外仲叫左个黑门令龙虾汤煮海鲜 🦞$98
两个啲汁都锁晒入个海鲜到😍