2024-12-12
之前都介绍过潮州菜俾大家,不过呢间有啲特别,佢嘅鹅肠同鹅肝都做得好出色!佢仲有水瓜烙,系我最爱食嘅潮州Dish!! 同埋最紧要嘅系佢中午系有得食潮式点心㗎!好想试佢嘅芋丝春卷😍▪️鹅肠鹅肝鹅肉三拼 鹅肠处理得好好!好爽口好食!鹅肝浸咗啲卤水汁好入味!唔似食紧中餐咁!鹅肉正常发挥都几Juicy。▪️新鲜大墨鱼墨鱼口感唔错,食得出好新鲜。个底配有豆腐,豆腐几香都好食!不过略嫌佢嘅卤水汁有啲油,豆腐吸晒啲油,搞到有啲guilty 😂▪️香煎水瓜烙平时我真系好钟意食水瓜烙,呢间整得唔错,有虾有花生粒有菜脯,好足料!略嫌煎得油咗少少🤏🏻。▪️咸柠檬炖鸭汤饮落去好舒服,咁啱转天气好适合饮吓润吓喉!呢个几特别唔错!▪️清心丸绿豆爽最后嘅甜品系送嘅,清心丸好食烟烟韧韧,绿豆爽唔会好甜,食落去口感煮得啱啱好!总括嚟讲呢间餐厅都值得一试,见到厨师都系老师傅,而且当日晚上去嘅都系一啲老顾客,应该系佢哋新搬咗过嚟,佢哋过嚟捧场!边间餐厅都好适合带啲长辈过嚟食,佢哋应该都会几钟意,几啱佢哋口味!
▪️鹅肠鹅肝鹅肉三拼
▪️新鲜大墨鱼
▪️香煎水瓜烙
▪️咸柠檬炖鸭汤
饮落去好舒服,咁啱转天气好适合饮吓润吓喉!呢个几特别唔错!
▪️清心丸绿豆爽